Wie is Robbert?

Ooit gymleraar, daarna psycholoog en – juist hier van belang – coach, trainer, creatief denker en liefhebber van film! Op een koude januaridag in 1963 geboren in Den Haag en na wat omzwervingen alweer jaren terug in mijn stad, waar ik veel wandel in duinen en aan zee!

Ruim 10 jaar werkte ik voor de top van de Rijksoverheid aan leiderschapsontwikkeling. En ruim 8 jaar in een klein team dat een groot netwerk van coaches binnen de overheid voorziet van kennis, ervaring en opleiding.

Sinds 1 oktober 2020 ben ik 100% ondernemer met als thuisbasis het bedrijf dat ik in 2012 ben begonnen: JeBentBeterDanJeDenkt.nl.

Ik ben senior coach, trainer en programmamaker. Ik sta graag in bioscopen en grote zalen om het publiek te vermaken en te stimuleren met filmlezingen over onder meer leiderschap, verandering, weerstand en macht & moraal! Ik ontwikkel  leerprogramma’s op maat voor organisaties, teams en hun leiders.

De kern

  • Gymleraar & Psycholoog (lichaam en geest!)
  • Coach, trainer en creatief denker
  • Vriendin Marjatta Fehres 
  • Mijn zoon en dochter
  • Passie voor film

Nieuws:

Ga naar de Blog pagina voor inspiratie, inzichten en nieuwe (leer)programma's over leiderschap

Mijn werk: nieuwe verhalen maken

In mijn werk doe ik eigenlijk altijd hetzelfde. En tegelijk is dat steeds weer totaal anders, omdat de context anders is en de mensen anders zijn. Of het nu een individu, een team of een hele organisatie is.

Mensen komen bij me met een verhaal en een vraag. Dat kan van alles zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan over de slechte relatie die ze ervaren met hun medewerkers of misschien met één van hen. Het kan gaan over een ingezette verandering die te traag gaat. Of over het steeds maar weer als tweede eindigen bij sollicitaties. Zoals gezegd, het kan van alles zijn. Dus elk traject heeft een eigen verhaal. Het is mijn rol om te helpen zoeken naar een nieuw verhaal dat beter past en dat meer handelingsperspectief biedt dan het oorspronkelijke verhaal. Samen een nieuw verhaal maken. Daar gaat het om.

Nieuwe perspectieven

En dat nieuwe verhaal, zo leert mijn ervaring, begint door met andere ogen te kijken naar het oude. Dat wordt door verandering van perspectief net even anders beleefd en dát vormt de basis voor het nieuwe verhaal. Het verhaal dat beter past en dat ervoor zorgt dat er nieuwe kansen worden gezien en er handelingsperspectief ontstaat.

Bekijk het fragment over verhalen en perspectief uit de documentaire Salt of the Earth, gemaakt door Wim Wenders in 2014 over de fotograaf Sebastião Salgado.

Waar gaat het mij nog meer om

Mijn kinderen en vriendin zijn dan het belangrijkste. Ik heb twee geweldige, inmiddels volwassen, kinderen: Luca en Mila. Mijn lieve vriendin Marjatta Fehres, met wie ik al sinds 2006 gelukkig ben, werkt als professioneel muzikant. Ze is harpiste. Heerlijk: een kunstenaar en muziek in huis! We wonen in het mooie Den Haag op tien minuten fietsen van het strand en tien minuten fietsen van het centrum.

Robbert werkt samen met:

filmlezingen.nl

Filmlezingen.nl faciliteert verdiepende zakelijke gesprekken in organisaties door het geven van filmlezingen en filmworkshops.

bureau de bedoeling

Een waardengedreven adviesbureau in de publieke sector. Samen maken zij met opdrachtgevers een betere toekomst voor jongeren.

Meer info? Klik hier om Robbert een mail te sturen.
Gemaakt door Begeesterd