Sprong naar het nieuwe

Dik 30 jaar, dat is best lang. Er is in 30 jaar veel gebeurd en ik heb veel geleerd. Zeker ook tijdens mijn periode van 10 jaar bij Bureau ABD toen ik werkte voor de top van het rijk aan leiderschapsontwikkeling. En zeker ook in de laatste dik acht jaar bij InterCoach, waar ik met het team InterCoach samenwerkte met alle meer dan 300 coaches van de InterCoach-pool dwars door het hele land en dwars door alle lagen van de overheid.

Fragment uit The Red Turtle
The Red Turtle is een prachtige animatiefilm van Michael Dudok de Wit. De film won de special Prize op het Cannes Film Festival 2016 en de Nederlandse regisseur kreeg eerder in 2001 de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm voor Father and Daughter (met die fietsen!).
De magisch realistische film The Red Turtle gaat over een schipbreukeling op een onbewoond eiland die uiteindelijk een gezin sticht met de vrouw die ook ‘aanspoelt’ op het eiland. Op een gegeven moment is de zoon volwassen. Tja wat dan…. daar gaan we naar kijken.

Michael Dudok de Wit zei in een interview dat al zijn werk gaat over onbeantwoord verlangen dat hij een leven lang met zich mee zal dragen. En misschien herken ik dat wel, ook in deze stap die ik zette. Op naar 100% ondernemerschap, in de wens dat dat vrijheid geeft die (natuurlijk) nooit helemaal vervuld zal worden! En onbeantwoord verlangen is een veel mooier verhaal dan het leven van een illusie, toch?
Als je dit leest heb ik dus net die sprong naar het nieuwe gewaagd en dat voelt ook vreemd en een beetje verdrietig: ik verlaat een thuis. En dat is precies het gevoel wat ik krijg als ik naar het fragment uit de The Red Turtle kijk. Ik ben erg benieuwd wat het jou doet!

Maar komt er dan geen afscheidsbijeenkomst?
Ja die gaat er komen, maar na coronatijd. Ik ga al mijn oud-collega’s jullie daarvoor heel graag uitnodigen. Het plan is om de afscheidsbijeenkomst in Pathé Den Haag te organiseren en jullie dan een mooie en leerrijke filmlezing aan te bieden. Een filmlezing die in zal gaan op de mooie coach- en leiderschapslessen die ik heb mogen leren de afgelopen 30 rijke jaren bij het Rijk. En dan laat ik ook nog eens dat mooie fragment uit The Red Turtle zien.

Nogmaals: heel veel dank voor de samenwerking de afgelopen jaren!

 

Meer info? Klik hier om Robbert een mail te sturen.
Gemaakt door Begeesterd