De geheime formule voor geluk

Tijd voor reflectie
Soms neem je tijd voor rust en reflectie. Stel je voor dat je die rust gebruikt om de geheime formule voor jouw geluk te vinden? Dat zou mooi zijn. Dat zou nog eens goed bestede tijd zijn, toch?

Tim Lake heeft die geluksformule gevonden. Of eigenlijk geleerd van zijn vader. Nu kan Tim wel iets heel bijzonders, wat hem daarbij heeft geholpen. Net als alle mannen in zijn familie van vaders kant, kan Tim namelijk reizen in de tijd. En dankzij die gave leert hij de geheime formule voor geluk. Het biedt hem namelijk de mogelijkheid op twee manieren precies hetzelfde mee te maken. De eerste keer zoals hij dat altijd deed en de tweede keer net even anders. Aan het eind van dit verhaal, verklap ik wat dat ‘net even anders’ is. Of beter gezegd, dan bekijk je het fragment uit About Time waarin het geheim wordt onthuld.

Mijn geheim
Maar eerst even naar mijn werkpraktijk. In wezen doe ik in alle trajecten hetzelfde. Dat is mijn geheim. En tegelijkertijd is het iedere keer weer anders. Want ik heb met andere mensen te maken, die andere rollen hebben en in andere contexten werken. Soms zijn dat dierenartsen die er willen zijn voor dier en mens, soms zijn dat topmanagers van de overheid en soms is dat een managementteam van grote groep scholen voor het bijzonder onderwijs. Maar elke keer is het dus ook weer hetzelfde. Zij hebben een verhaal. Ik luister daarnaar. Ik ben getuige van dat verhaal. Vaak hebben de vertellers ook een verlangen wat nog niet echt een verhaal heeft. Dat gaan we samen zoeken. Samen een nieuw verhaal maken. Dat is mijn werk. Voor de manager, de organisatie of het bestuur van de school. Samen een nieuw verhaal maken dat beter past bij hun wensen en verlangens en dat ze zelf waar kunnen gaan maken. En om dat nieuwe verhaal te maken bied ik vaak nieuwe en andere perspectieven op het bestaande verhaal. Juist dat maakt het nieuw. En bijna altijd gebruik ik voor dat nieuwe perspectief de verhalen uit film. We eindigen dat nieuwe verhaal altijd concreet en met nieuw handelingsperspectief. Dan is mijn werk voor even klaar. Dat is mijn geheim.

Zo. Dan nu het geheim van Tim. Het past heel mooi bij het bieden van nieuw perspectief! Kijk naar de geluksformule van Tim die hij leerde van zijn vader: https://youtu.be/epVCuqhObSk.

Meer info? Klik hier om Robbert een mail te sturen.
Gemaakt door Begeesterd